t.A.T.u.

A nevük eredete elég homályos, legalábbis túl sok, ill. egymással ellentétes információ látott napvilágot erről. Az írásmódja meg pláne rejtélyes. Állítólag 2002-ig "TATU" volt a hivatalos forma, majd ezt követően lett "t.A.T.u." Más hírek szerint hazájukban volt "TATU", pontosabban "TATY" a nevük, a t.A.T.u." a külföldi piacra lett szánva. Ami a jelentését illeti, egyesek szerint orosz szavak rövidítései,  "Eta devushka lyubit tu devushku" mondatból, ami annyit tesz, hogy: "Ez a lány szereti ezt a lányt". Szerintem ennél borzasztóbb hajánál előrángatott magyarázatot ritkán hallani. (Az egyes betűk utáni pontok értelméről már ne is beszéljünk.) Nagyobb valószínűségét látom annak, hogy a tetoválás szó lehet az alapja, ugyanis az angol tattoo szót eredetileg a tahiti tatu szóból származtatják, jelentése pedig: nyomot hagyni valamin. (Persze ezzel a verzióval még mindig nem jutottunk közelebb a betűk közötti pontok miértjéhez és a kis-nagybetűk értelméhez...)

 

Jelena Szergejevna Katyina  (Елена Сергеевна Катина)

A két lány közül ő az ész, ahogy mondani szokták, ő a megfontoltabb, higgadtabb, viszont mégis a befolyásolhatóbb. Követi társát a bolond ötletekbe is, sok esetben ráhagyatkozik, valószínűleg elsősorban önbizalom-hiányos alkata miatt. Ezzel szemben ha nem tettekről, nem improvizációt igénylő szituációról van szó, a helyzet megfordul: feltétel nélkül követi őt Julia, bízik éles eszében, tájékozottságában. Tökéletesen kiegészítik egymást az ellentétek harmóniájában. Kettejük kapcsolatában övé az "anyaszerep".

1984 október 4-én született Moszkvában, egy hazájában közismert zenész és szövegíró apa, Szergej Vasziljevics Katyin és anyja, Katina Inessa Vsevolodovna három közös lány-gyermekének legfiatalabbikaként. Mindemellett még van két féltestvére, egy anyai ágról (Katya), és egy apai ágról(Ivan).

 Elemi osztályait a moszkvai 457-es számú általános iskolában végezte igen aktívan, hiszen az órák mellett úszott, zongorázott, táncolt, művészi tornázott és korcsolyázott. Zenei pályafutását 1992-ben kezdte meg az "Avenue" elnevezésű gyerek együttesben, majd 11 évesen beválogatták a "Neposedi" gyerekkórusba, ami a maga idejében Oroszország első helyen jegyzett csapata volt. Itt ismerkedett meg későbbi zenésztársával-barátjával, Julia Volkova-val.

  Kevés szabadidejét olvasással (kedvence Dosztojevszkij), lovaglással, illetve színházlátogatással tölti a családja és barátai társaságában. 

 

A középiskola elvégzése után (1999-ig párhuzamosan zongoraleckéit is folytatta egy zeneiskolában) a Moszkvai Állami Egyetem pszichológia szakán tanult. 

Magassága 162 cm. szeme zöld, haja vörös.  Beceneve: Kitten (Kotenok), magyarul kismacska. Kutyájának neve: Blankeria. Az orosz anyanyelve mellett az iskolában elkezdett, majd később egyénileg tanult angol nyelvet beszéli. Kedvenc együtteseinek a Led Zeppelint, Deep Purple-t és a Pink Floyd-ot jelölte meg. Autómárkában az Audi, színben a pink, virágban a liliom, italban pedig a narancslé nála a favorit. Magán- illetve szerelmi életéről nem sokat lehet tudni, a külvilág előtt féltve őrzi  titkait. Kedvenc (orosz) zeneszámait (Yuliáéval együtt) 2007-ben kiadták egy lemezen TATU's Favourite Songs címmel. Az ő választása:  1. Leningrad - Fly In The Sky 2. TATU - Clowns 3. The Prime-Minister - The Girl from The North 4. The Girls - I Am So Beautiful Today 5. Visokosny God - Cinema 6. Lube - Let's Drink... 7. Ivana Kupala - Pangolin 8. Ruki Vverh - Go Away 9. Bi-2 / Chicherina - My Rock'n'roll 10. Bonhay - Melt 11. Via Slivki - I Am Different 12. Marshal - Daddy

 

Free Web Hosting