The t.A.T.u. Band:

Az együttes kísérőzenészei egy 2006-os  tagcserét, illetve bővülést leszámítva állandónak mondható. Az amerikai Swen Martin amellett, hogy a billentyűs hangszerek virtuóza, zeneszerzőként és producerként is jegyzik. A t.A.T.u.-nak 2002-től zenél és ő a zenei rendezője is. Az ausztrál gitáros, Troy Maccubbin, aki együtt zenélt még Amerikában Swennel, szintén 2002-től játszik a t.A.T.u.-nak. A cseretagként érkezett dobos, az amerikai Steve Wilson, aki 2006-ban váltotta Roman Ratejt. Ezen kívül szintén 2006-ban bővült a csapat egy basszusgitárossal, a szerb Domen Vajeveccel. Jelenleg (2009) a csapat Los Angelesben dolgozik Lena szólólemezének stúdiómunkálatain. Az új és egyben első Lena-album megjelenését a 2010-es évre ígérik.

Julia Olegovna Volkova  (Юлия Олеговна Волкова)

A kis hebrencs, "minden balhéban benne vagyok" típus. Annyira, és pont úgy különbözik külsőleg-belsőleg Lenatól, mint amennyire a hangjuk: Harsány, erőteljes és rekedtes fátyollal borított. Vezéregyéniség, ami elsősorban vakmerőségéből, meggondolatlanságából táplálkozik, ezért önmagában, egy hátsó támasz nélkül nehezen áll a lábán. Mindig is szüksége lesz egy "Lena-alakra", aki a tettek mezején nem próbálja meg elnyomni, háttérbe szorítani, de minden lépését vigyázza, és akár ki is húzza az önmaga ásott meggondolatlanság gödréből.

A fiatalabb tatu-lány alig öt hónappal később született barátnőjénél, 1985 február 20-án, szintén Moszkvában. Mint egyke nőtt fel a vállalkozó apja, Oleg Viktorovich Volkov és az anyja, Larissa Viktorovna Volkova fodrásznő közös gyermekeként. Igazi vagány, nyughatatlan típus volt mindig is. Az elemit a moszkvai 882-es általános iskolában kezdte, majd valószínűsíthetően magatartása miatt egy másik, az 1113-as számú intézményben  folytatta. Pontosan úgy, ahogyan később is eltanácsolták a "Neposedi" nevű gyerek-együttesből, ami akkoriban Oroszország legismertebb gyerekkórusa volt. "Bomlasztó és erkölcstelen" magatartása miatt kellett mennie. 6 éves korától tanult zongorázni egy zeneiskolában, ahová párhuzamosan járt az általános iskola mellett.  15 évesen már a Gnessin State Musical College állami főiskola ének- szakának volt a hallgatója.

Rá jellemző módon a legtöbb dolgot nyíltabban kezelt barátnőjénél, általában ő volt az első, kezdeményező sok mindenben. Fiúkapcsolatokban is természetesen az élen járt, már a 2003-as amerikai turnéjuk során is közös szállodai szobában lakott akkori barátjával. (Ez persze rögtön megkérdőjelezni látszik Shapovalov keménykezű, a szóbeszéd szerint sokszor embertelennek ítélt módszereit, a "rabszolgaszerződés" kérlelhetetlen betartattatását.) Mert lássuk be, elég nagy bátorságot feltételez (könnyelműséget?) egy ilyen lazaság, mikor a fél világ és főleg a lelkes rajongók tömege a leszbikus lánypárról zengett.  (Az már más kérdés, hogy aki egy fél percig is elhitte ezt a leszboszi maszlagot, az meg is érdemli.)

A testén lévő tetoválásokból.

Fiúkban később sem szenvedett hiányt, nagy étvággyal fogyasztotta őket. (Most ne is gondoljunk arra, hogy esetleg ők fogyasztották Júliát.) A teljesség igénye nélkül: Szergej Lazarev, 2002-2003, Pavel (Pasha) Sidorov 2003-2004, Timati (Timur Ildarovich Yunusov 2005) Vlad Topalov 2005, Parviz Jasinov 2007-

2004 májusában bejelentették, hogy gyermeket vár barátjától, Pavel Szidorovtól, (akinek nem mellesleg akkor már felesége és egy lánya volt.) Így szeptember 24-én megszületett első gyermeke, egy kislány, Viktorija Pavlovna Volkova. Második csemetéje érkezésének hírét 2007 júniusában repítették világgá, az apa Parviz Jaszinov. Születésére december 27-ig kellett várni, mikor is megérkezett Samir Volkova.


Becenevei: Volk, Volchonok, Volchise, Yulka, Julia Magassága: 155cm. Szeme; kék, haja: szőke (festett fekete). Az orosz nyelven kívül mára már elfogadhatóan beszéli az angolt. A t.A.T.u. első külföldi turnéin még csak Lena beszélt-nyilatkozott a riportok és interjúk alkalmával... Kedvencei: BMW, rózsa, paradicsomlé és a kék szín. Saját bevallása szerint nem szeret olvasni, csodálja Lena-t, hogyan tud órákat eltölteni a könyvei társaságában. Viszont imád (más) zenét hallgatni, valamint oda van a teniszért és a bowlingért. A 2007-ben kiadott TATU's Favourite Songs c. album tanúsága szerint a következő orosz számok a kedvencei: 1. Belle (From Notre Dame de Paris. Russian Version) 2. Andrey Gubin - Dance 3. Demo - The Rain 4. Mummy Troll - This is For Love 5. The Guests from the Future - He Is a Stranger 6. Ivanushki International - Golden Clouds 7. Kraski - You Are Alredy Adult 8. Strelki - Twig-Girl 9. Virus - Felicity 10. Yura Shatunov - Grayish Night 11. Sveta - That's Enough 12. Hi-Fi - High School N 7

Free Web Hosting